twitter

Invatam si ne jucam cu Dragonel

rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
29 Dec

Jocuri de societate – sursa de distractie

jocuri de societateNe amintim cu totii de dupa-amiezile minunate in care ne-am distrat in familie jucand jocuri de societate. Parintii nostri au fost primele persoane cu care ne-am jucat astfel de jocuri, dupa care ne-am jucat cu alti copii, cum ar fi frati si surori, veri si prieteni si chiar si acum, cand am ajuns la maturitate, continuam sa ne petrecem timpul liber cu asemenea jocuri si trebuie sa recunoastem ca ele sunt o adevarata sursa de distractie.

Aceste jocuri de societate sunt cunoscute si sub denumirea de jocuri de grup sau jocuri sociale si denumirea lor indica importanta acestor jocuri in descoperirea unor concepte si abilitati de care au nevoie copiii pentru a interactiona cu alte persoane, fie de varsta lor, fie cu persoane adulte.

In afara faptului ca aceste jocuri de societate ne fac sa radem si ca ele reprezinta un mod excelent de a petrece in aceste zile toride cateva ore la plaja sau la piscina alaturi de copii, se poate spune ca jocurile de masa sunt momente de viata reala pentru ca, in timpul unui joc, copiii se confrunta cu probleme pe care trebuie sa le depaseasca, ei experimenteaza succesul sau esecul, traiesc o gama larga de emotii si sentimente si trebuie sa interactioneze cu alti oameni.

Asadar aceste jocuri de societate reprezinta una dintre modalitatile cele mai distractive de a dezvolta abilitatile sociale ale copiilor, deoarece ei invata sa-si astepte randul, sa coopereze cu alte persoane pentru a atinge un obiectiv comun, sa-si gestioneze frustrarea in fata infrangerii si sa invete sa castige cu sportivitate prin controlarea emotiilor prin care trec.

La nivel emotional si cognitiv, jocurile de grup sunt ideale pentru promovarea respectului de sine, dezvoltarea capacitatii de rezolvare a problemelor, a perseverentei, precum si dezvoltarea capacitatii lor de a analiza o situatie si de a stabili o strategie care sa ajute la obtinerea rezultatului dorit.

Si nu in ultimul rand, atunci cand copiii si parintii se joaca impreuna, aceste jocuri de societate intaresc legatura emotionala dintre ei si creeaza momente unice de care isi vor aminti toata viata.

Magazinul nostru online www.dragonel.ro va ofera o gama larga de jocuri de societate. Pentru vizualizarea lor si pentru a afla detalii legate de pret sau transport puteti accesa link-ulĀ http://dragonel.ro/jocuri-educative-si-de-societate-172.

Comments Off

Nu se pot posta comentarii.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube